Granty
Grantové úkoly řešené na katedře chemie:
Název |
Číslo grantu |
Doba řešení |
Řešitel |
Genetika, zdraví zvířat a biologicky a senzoricky aktivní látky jako základní předpoklad kvalitních potravin a zemědělských surovin |
GAJU 028/2019/Z | 2019−2021 | doc. Kubec, doc. Dadáková (spoluřešitelé) |
Společenství praxe – platforma pro rozvoj klíčových kompetencí Eduforum | OP VVV EU, MŠMT, reg.č. CZ. 02.3.68/0.0/0.0/16_011/ 0000659 | 2017 – 2019 | doc. Svoboda (spoluřešitel) |
Redukce obsahu biogenních aminů v modelových systémech |
GAČR 17-09594S |
2017-2019 |
prof. Křížek (spoluřešitel) |
Významné biologicky a senzoricky aktivní látky v potravinách a zemědělských surovinách |
GAJU 112/2016/Z | 2016−2018 | doc. Kubec |
Rozvoj a modernizace laboratoří chemie na Zemědělské fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích | FRVŠ č. 46/2013 | 2013-2015
|
doc. Šíma, doc. Svoboda, prof. Křížek, Dr. Šeda |
Biologicky aktivní látky v potravinách a zemědělských surovinách |
GAJU 058/2013/Z | 2013−2015 | doc. Kubec |
Produkce biogenních amínů u vybraných kmenů bakterií mléčného kvašení (včetně probiotických kultur) |
GA ČR 503/11/1417 |
2011-2014 |
prof. Křížek (spoluřešitel) |
Biologicky a senzoricky aktivní sirné sloučeniny houževnatce jedlého |
GAJU 060/2013/Z | 2013−2014 | Mgr. Kupcová |
Sekundární metabolity v potravinách a krmivech |
GAJU 067/2010/Z | 2010−2012 | doc. Kubec |
Návrh a tvorba interaktivní aplikace pro výuku chemie (projekt ScienceZOOM) |
MŠMT CZ.1.07/2.3.00/35.0001 | 2012 | doc. Svoboda (spoluřešitel) |
Subetapa výzkumného záměru : Výzkum zdravotně významných látek v zemědělských produktech, krmivech a potravinách |
MSM 6007665806/2/6 |
2005-2011 |
prof. Křížek |
Studium tvorby nežádoucího zbarvení při zpracování česneku a cibule |
GAJU 067/2011/Z | 2011 | Ing. Kučerová |
Příprava a realizace ŠVP-chemie | MŠMT 3437/2008-25-33 | 2008-2011 | doc. Svoboda |
Biologicky aktivní sirné sloučeniny rostlin čeledi Alliaceae |
GAJU 028/2010/P | 2010 | Ing. Krejčová |
Internetová video-databáze chemických pokusů (projekt B4I) | MŠMT CZ.1.07/2.4.00/12.0099 | 2010 | doc. Svoboda (spoluřešitel) |
Struktura, tvorba a biologické vlastnosti pigmentů vznikajících během technologického zpracování česneku a cibule |
COST 927 |
2006-2009 |
doc. Kubec |
(Bio)chemie S-substituovaných derivátů cysteinu v cibulových zeleninách |
COST 924 |
2006-2008 |
doc. Kubec |
Vliv vybraných faktorů na obsah flavonoidů a dalších fenolických látek v některých léčivých rostlinách |
GA ČR 525/05/2546 |
2005-2007 |
doc. Dadáková |
Health Implications of Dietary Amines |
COST 922 |
2002 - 2006 |
prof. Křížek |
Těžké kovy ve volně rostoucích houbách z potenciálně rizikových lokalit a zdravotní aspekty jejich konzumace |
GA ČR 525/03/D067 |
2003 - 2006 |
doc. Svoboda |
Biogenní aminy ve vybraných druzích poživatin |
GA ČR 525/02/1077 |
2002 - 2004 |
prof. Křížek |
Interakce chemických složek ekosystému povrchových vod |
MSM 122200003 |
1999 - 2004 |
Ing. Švehla |
Vliv vybraných kuchyňských úprav jedlých hub na rozložení těžkých kovů v pevném a kapalném podílu | IG ZF JU č. 05/00 | 2000-2001 | doc. Svoboda |
Biogenically active amines in food |
COST 917 |
1997 - 2001 |
prof. Křížek |
Zhodnocení podílu methylrtuti v nejběžněji konzumovaných druzích volně rostoucích hub z hlediska jejího toxického působení na lidský organismus | IG ZF JU č. 03/99 | 1999-2000 | doc. Svoboda, doc. Špička |
Vývoj a aplikace metody analytického stanovení toxické methylrtuti v biologických materiálech | FRVŠ č.0173/99 | 1999-2000 | prof. Kalač, doc. Svoboda, doc. Špička, Dr. Janoušková |
Studium vybraných zdravotně významných látek v životním prostředí |
GA ČR 203/96/0316 |
1996 - 1998 |
prof. Křížek |
Podmínky prostředí ovlivňující akumulaci a uvolňování těžkých kovů z kontaminovaných dnových sedimentů |
GAČR 203/98/0358 |
1998 - 2000 |
Ing. Švehla |
Grant pro vydání knihy: Kalač-Míka: Přirozené škodlivé látky v rostlinných krmivech. ÚZPI Praha, 1997 |
GA ČR 523/97/0839 |
1997 |
prof. Kalač |
Migrace těžkých kovů v ekosystému povrchových vod |
GA ČR 203/93/2387 |
1993 - 1995 |
prof. Drbal |
26.9.2020